ZAVRŠNICA 12. SMOTRE ”BOCANJEVCI, ALAJ STE MILINA”

Posjetitelji Etno sela Bocanjevci treću, posljednju večer 12. manifestacije ”Bocanjevci, alaj ste milina” proveli su na smotri folklora.
Večer je otvorio predsjednik KUD-a ”Šokadija” Bocanjevci, Saša Piškorjanac, zahvalivši svim volonterima, njih preko pedeset, na uloženom trudu i vremenu kako bi ova trodnevna manifestacija bila uspješna. Posjetitelje su pozdravili i prigodnim riječima se obratili gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.
Na pozornici su se izmjenjivala kulturno-umjetnička društva koja su pokazala veliko umijeće plesanja i pjevanja. Nastupila je Dječja skupina KUD-a ”Šokadija” Bocanjevci, KUD ”Josipovac” iz Josipovca, HKUD Valpovo 1905, KUD ”OSS LUPOGLAV”, Lupoglav-Dugo Selo, KUD ”Šokadija” Ladimirevci, KUD ”Prigorje” Križevci. Kao posljednju točku, domaćini, KUD ”Šokadija” Bocanjevci, prikazali su običaje vezane uz vjenčanje, kao što su opremanje i dolazak po mladenku.
Nakon smotre folklora uslijedio je nastup TS Fijaker.

Smotrom folklora završena je 12. po redu manifestacija ”Bocanjevci, alaj ste milina”, koja je još jednom pokazala svo bogatstvo i vrijednosti koje njeguju Bocanjevčani, volonteri i članovi KUD-a ”Šokadija” Bocanjevci, kao i njihovi gosti.

Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković