Mali grad veliki ljetni doživljaj

mali-grad-veliki-ljetni-dozivljaj

Ova manifestacije donosi bogati program za sve građane tijekom cijelog ljeta. Svake godine u srpnju ili kolovozu na gradskom belišćanskom bazenu se održavaju „Igre na vodi“ na kojoj sudjeluju natjecatelji s područja grada Belišća i prigradskih naselja. Za sve je osiguran bogati glazbeni program.

Od 2015. godine grad Belišće je obogatio svoj program sa još jednom zanimljivom manifestacijom Izbor za „Miss bazena Belišće“ na kojem sudjeluju natjecateljice sa područja grada Belišća i prigradskih naselja, a tu je tradicionalna „Čiklijada“ koja se održava na Staroj Dravi u Belišću.
„Fišijada“ je još jedna tradicionalna manifestacija koja se održava na Trgu Ante Starčevića u Belišću. Na ovoj manifestaciji sudjeluju majstori fiš- paprikaša koji se svojim umijećem kuhanja natječu za prestižnu titulu.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te dan Hrvatskih branitelja obilježava se manifestacijom „biciklom do spomenika“.

Od 2015 godine u Belišću se održava „Državnog natjecanja u kuhanju čobanca“ pod pokroviteljstvom ministarstva turizma u kojem se natječu natjecatelji s područja Republike Hrvatske. Natjecanje se održava u kolovozu ili rujnu.

Pogledajte galeriju slika.