Održana manifestacija “Bocanjevci alaj ste milina”

ODRŽANA MANIFESTACIJA „BOCANJEVCI ALAJ STE MILINA“ 21. 6. – 23. 6. 2024.

U petak, 21. 6. 2024., prvi dan trodnevne manifestacije „Bocanjevci alaj ste milina“ koju organizira KUD Šokadija Bocanjevci, u suorganizaciji Turističke zajednice grada Belišća i pod pokroviteljstvom Grada Belišća, započela je tradicionalnom Čobanijadom.
Prijavilo se 25 majstora kotlića za natjecanje u kuhanju čobanca, te su pokazali svoja kulinarska umijeća.
Stručna komisija koju su činili Josip Vučetić Vučko, Antun Kukučka i Josip Stanić kušali su predane uzorke i donijeli odluku za najboljeg kuhara Čobanijade gospodina Velimira Babića iz Zelčina. Drugo mjesto osvojio je Siniša Turk iz Marijančaca, dok je trećeplasirana bila Tihana Majdenić iz Črnkovaca.
Manifestacija se odvijala uz ugodne zvukove TS Panonia dok je program vodila Zdravka Majdenić. Organizator je osigurao brojna rashladna pića, kao i čobanac za sve koji nisu nastupili u natjecateljskom dijelu.
U subotu,22. 6.2024., održan je Festival vokalnih skupina na kojem su sudjelovali: ŽVS „Mursella“ Petrijevci, MPS „Zuce“ Gundinci, ŽPS „Šokice“ Osijek, MVS „Bećarine“ Đakovo, ŽPS „Skladovke“ Đakovo, te domaćina ŽVS „Bocanjevčanke“ i MPD „Bocanjevačkih pajdaša“ a ostatak večeri je sve prisutne zabavljao TS Traženi.
U nedjelju, 23. 6. 2024., zadnjeg dana manifestacije održana je Smotra folklora na kojoj su se predstavili KUD „Sv. Ana“ Radikovci, HKUD „ VALPOVO 1905“ Valpovo, KUD „Matija Gubec“ Donji Miholjac, KUD „Šokadija“ Koritna, KUD „Seljačka sloga“ BPS i KUD „Šokadija“ Bocanjevci. Ostatak večeri za zabavan dio bio je zadužen TS Dukati.