ZAVRŠENA LJETNA PIRAMIDA TENISKOG KLUBA BELIŠĆE

teniski-klubBenković i Špoljarić osvojili Masters! Na Masters turniru su sudjelovali Z. Peternek, D. Berečić, S. Peternek, S. Golik, M. Sakač, D. Ringel, T. Novaković i P. Benković (skupina 50+), te J. Milković, J. Andračić, Z. Jaman, D. Huis, A. Bilić, M. Ringel, V. Grginac i M. Špoljarić (skupina 50-). Prošle subote i nedjelje odigrani su finalni mečevi Ljetne piramide Teniskog kluba Belišće. Radi se o internom turniru koji je započeo još u travnju, svako kolo trajalo je otprilike tjedan dana (u slučajevima kišnog vremena mogućnost odigravanja mečava jednog kola produžavala se na dva tjedna), a mečevi zadnjeg kola odigrani su krajem rujna.

U Ljetnoj piramidi sudjelovalo je 60-ak igrača, od srednjoškolaca pa do tenisača starih do 60 godina, a sustav natjecanja je bio igranje po redovima. Nakon zadnjeg kola krajem rujna odigravan je Masters turnir Ljetne piramide i to u dvije dobne skupine – za igrače do 50 godina, te za igrače stvarije od 50 godina, na kojem je sudjelovalo osam najboljeplasiranih igrača iz obje skupine prema rezultatima Piramide. Razigravanje Mastersa je bilo tijekom prošlog tjedna, a dvojica prvoplasiranih iz obje skupine su igrali međusobno, objašnjava nam Darko Ringel iz Teniskog kluba Belišće. Uz mnogobrojne natjecatelje i mnoštvo mečeva tijekom trajanja Ljetne piramide, ono čime su organizatori izuzuetno zadovoljni je i odaziv ostalih tenisača koji su pratili mečeve i navijali za svoje favorite. Polufinalni susreti odigravani su u četvrtak i petak, finale za skupinu preko 50 godina (50+) bilo je u subotu, a za skupinu do 50 godina (50-) u nedjelju. U finalu 50+ Pero Benković je pobijedio Trpimira Novakovića rezultatom 6:4 6:0, dok je u skupini 50- Miro Špoljarić bio bolji od Velimira Grginca rezultatom 7:5 0:6 10:7. Inače, u završnom dijelu Piramide, odnosno na Masters turniru su sudjelovali Z. Peternek, D. Berečić, S. Peternek, S. Golik, M. Sakač, D. Ringel, T. Novaković i P. Benković (skupina 50+), te J. Milković, J. Andračić, Z. Jaman, D. Huis, A. Bilić, M. Ringel, V. Grginac i M. Špoljarić (skupina 50-). Predsjednik TK Belišće, Krešimir Albrecht, je svim sudionicima Mastersa dodijelio priznanja, dok pobjednici u obje kategorije, Pero Benković i Miro Špoljarić, uz priznanja, dobili i pehare te poklon bon za sportsku opremu. Druga mjesta u svojim kategorijama osvojili su T. Novaković (50+) i V. Grginac (50-), a treća mjesta pripala su Z. Peterneku i M. Sakaču (50+) te M. Ringelu i D. Huisu.

Na sami tijek Piramide osvrnuo se Miro Špoljarić, koji je organizator ovog internog natjecanja, najavivši da će sljedeće godine Piramida biti još bolja, dok je predsjednik Albrecht zahvalio svim sudionicima, čestitao pobjednicima, a posebno je pohvalio sav trud koji su u ovo natjecanje uložili Špoljarić kao organizator, te D. Ringel kao suorganizator.

Ovo interno natjecanja okupilo je najveći broj sudionika do sada te donijelo izuzetne aktivnosti na naše teniske terene i pokazalo da u Belišću postoji veliko zanimanje za ovaj sport, rekao je Albrecht. Ovim Mastersom završeni su službeni turniri ove sezone, dok vrijeme bude dopuštalo na belišćanskim teniskim terenima odigravat će se neslužbeni mečevi.