ZAPOČEO “ADVENT U BELIŠĆU 2019.”

U subotu, 30. studenoga 2019. godine, u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, započela je manifestacija “Advent u Belišću 2019.”

U blagdanskom ozračju na Trgu Ante Starčevića, okićenom lampicama i božićnim ukrasima, okupilo se mnoštvo posjetitelja koji su mogli uživati u bogatom programu, ponudi adventskih kućica s obrtničkim proizvodima te kuhanom vinu, čaju i neizostavnim kobasicama.

Na početku programa, okupljenima se obratio gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić koji je službeno i otvorio belišćanski Advent.

Uslijedio je nastup kadetkinja i juniorki “Belišćanskih mažoretkinja” koje su pod vodstvom trenerice Irene Novoselić izvele dvije koreografije te još jednom pokazale svoja umijeća na opće oduševljenje svih prisutnih.

Nakon nastupa Belišćanskih mažoretkinja članovi Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća, pod vodstvom voditelja Tomislava Kruljca, izveli su nekoliko prigodnih skladbi i time najavili ovo predblagdansko vrijeme.

Prigodni program nastavljen je čarolijom na ledu, revijom Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medveščak” iz Zagreba. Klizači su u desetak točaka umjetničkog klizanja pokazali svoj talent i Belišćanima poklonili vrlo lijep i zanimljiv doživljaj te otvorili klizališnu sezonu.

Nakon revije na ledu, adventski program nastavljen je na prostoru između Turističke zajednice grada Belišća i Muzeja Belišća gdje je u nebo pušteno stotinu lampiona, a u organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Povodom otvorenja manifestacije i klizališta, za sve posjetitelje bilo je osigurano besplatno klizanje.

“Advent u Belišću” trajat će sve do 31. prosinca 2019. godine, a posjetitelji će imati priliku uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Klizalište će za sve građane i posjetitelje biti otvoreno do 10. 1. 2020. godine, radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. Radnim danom od 10 do 14 sati bit će organizirano besplatno klizanje za djecu osnovnih škola i vrtića. Ulaznica za klizalište je 5 kuna, a najam klizaljki je također 5 kuna.

Adventski sajam trajat će cijeli mjesec prosinac gdje će izlagači u drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića izlagati prigodne suvenire i druge blagdanske proizvode.

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji