Večer poezije pod zvijezdama u Belišću

Večer poezije pod zvijezdama, koju je organizirala Udruga za kulturu i umjetnost “ZUM”, sekcija “Vers”, u sklopu manifestacije “Mali grad – veliki ljetni doživljaj”, okupila je više od stotinu ljubitelja pisane riječi.

Uz domaćine iz Belišća, ondje su bili i pjesnici iz Bistrinaca, Valpova, Čepina, Vrbanje, Đakova, Donjeg Miholjca, Feričanaca, Našica, Županje i Osijeka, a u gotovo dvosatnom programu, svoje je stihove pročitalo 40-ak pjesnika. Treba spomenuti da su svoje uratke čitale i dvije učenice osmih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće.

U ime gradonačelnika Belišća, Dinka Burića, ljubitelje poezije pozdravila je Antonija Andrašek Barić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dok je ispred udruge “ZUM” govorila voditeljica sekcije “Vers”, Kornelija Fešiš, koja je i vodila program. U glazbenom dijelu, sudjelovala je Ženska pjevačka skupina KUD-a “Šokadija” iz Bocanjevaca te Zvonimir Iveković. Uoči početka programa, sudionicima i gostima ponuđena je mogućnost obilaska belišćanskog muzeja.

O uspješnosti 11. Večeri poezije pod zvijezdama dovoljno govori velik broj prisutnih i činjenica da se na terasi Restorana Gutmann tražilo mjesto više pa su postavljene i dodatne klupe. Projekt Večeri poezije pod zvijezdama, sufinancirala je Osječko–baranjska županija, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

Tekst: Monika Đogaš (Gradski radio Belišće)
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji