U BLAGDANSKOM OZRAČJU ZAPOČEO ”JINGLE BEL-ADVENT U BELIŠĆU”

U organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća danas je otvoreno klizalište u središtu grada te ujedno manifestacija “Jingle Bel-Advent u Belišću”.

U blagdanskom ozračju na Trgu Ante Starčevića u Belišću gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić svečano je otvorio klizalište i manifestaciju ”Advent u Belišću 2018.” Zaželio je svim građankama i građanima grada Belišća te dragim gostima radosno vrijeme adventa u krugu najbližih te ih ujedno pozvao da posjete bogati program koji će trajati sve do 11. siječnja 2019. godine.

Kadetkinje i juniorke ”Belišćanskih mažoretkinja”, pod vodstvom trenerice Irene Fešiš, izvele su dvije koreografije i time otvorile manifestaciju “Advent u Belišću”. Naše mažoretkinje su još jednom pokazale svoja umijeća na opće oduševljenje svih prisutnih.

Posebno lijep prizor bilo je puštanje lampiona povodom 70 godina djelovanja Centra tehničke-kulture Valpovo-Belišće. U lampionadi su sudjelovala djeca iz vrtića, prvog razreda te učenici od 5.-8. razreda, a pridružili su se i brojni građani. I dok su pogledom otpratili svjetla svojih lampiona u daljini, već je uslijedila čarolija na ledu-revija Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medvešćak” iz Zagreba. Klizači su u desetak točaka umjetničkog klizanja pokazali svoj talent i Belišćanima poklonili vrlo lijep i zanimljiv doživljaj. Nakon njihovog nastupa građani su mogli uživati u besplatnom klizanju.

Uslijedio je glazbeni nastup mlade i talentirane pjevačice Meri Andraković te DJ Kema, koji su svojim ritmom zagrijali i rasplesali sve prisutne na Trgu Ante Starčevića. Posjetitelji su uživali u bogatoj gastroponudi domaćih proizvoda te je svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Manifestacija „Advent u Belišću“ će se održavati sve do 11.1.2019. godine, a posjetitelji će imati prilike uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Klizalište će za sve građane i posjetitelje biti otvoreno do 11. 1. 2019. godine, radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. Radnim danom od 10 do 14 sati bit će organizirano besplatno klizanje za djecu osnovnih škola i vrtića. Ulaznica za klizalište je 5 kuna, a najam klizaljki je također 5 kuna.

Adventski sajam trajat će cijeli mjesec prosinac gdje će izlagači u drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića izlagati prigodne suvenire i druge blagdanske proizvode.

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji