TZ GRADA BELIŠĆA USPJEŠNO NA FIŠIJADI U BENKOVCU

Već tradicionalno, u sklopu obilježavanja Dana državnosti, u organizaciji Turističke zajednice Grada Benkovca i Grada Benkovca održana je 13. Ravnokotarska fišijada na kojoj je sudjelovala i TZ grada Belišća. Natjecanje se održalo na Trgu Domovinske zahvalnosti, a ove je godine sudjelovalo 38 ekipa. Svi sudionici pripremali su riblji paprikaš po domaćoj recepturi. Miris iz kotlića primamio je brojne posjetitelje koji su, osim fišpaprikaša, mogli kušati i srdele s gradela, a ovogodišnji specijalitet bili su čvarci od šarana u pripremi majstora iz restorana „Kovač čarda“.

Po završetku kuhanja, ocjenjivački žiri od pripremljenih paprikaša morao je odabrati tri najbolja. Arpad Šipec vrhunski majstor fiša, ujedno i predsjednik stručnog ocjenjivačkog žirija i vlasnik „Kovač čarde“ tako je kušavao brojne paprikaše.

Treće mjesto ovogodišnje fišijade osvojila je upravo naša, ekipa Turističke zajednice Grada Belišća-ekipa 2 (Milan Zamaklar). Druga nagrada pripala je ekipi restorana „Lovački rog“ iz Stobreča dok je prvoplasirana bila također ekipa Turističke zajednice Grada Belišća – ekipa 1 (Romano Klanjšček).

Sve tri ekipe za nagradu su dobile riblji kotlić.