Turistička zajednica grada Belišća u Svetom Martinu na Muri

Nakon što su predstavnici Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri, 16. rujna 2017. godine u Belišću, sudjelovali na 3. Državnom natjecanju u kuhanju čobanca, predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća posjetili su Sv. Martin na Muri.

Na poziv Općine Sveti Martin na Muri i Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri, u subotu, 11. studenoga 2017. godine, Turistička zajednica grada Belišća sudjelovala je na gastronomskom natjecanju u kuhanju martinskog vinskog gulaša.

Središtem Svetog Martina na Muri širili su se mirisi vinskih gulaša u kotlu, a trideset pet ekipa s kotlićima sudjelovala je u natjecanju za naslov pobjednika ovog prestižnog natjecanja. Vinski gulaš ispred Turističke zajednice grada Belišća kuhao je Željko Turalija, pobjednik 3. Državnog natjecanja u kuhanju čobanca u Belišću koji je imao jaku konkurenciju među domaćim ekipama. Na kraju su ipak pobjedu odnijeli domaćini iz Međimurske županije, pa je tako prvo mjesto dodijeljeno društvu iz KUD-a Žiškovec, drugo djelatnicima Turističke zajednice Čakovca i treće domaćinima iz grupe BIP koktel.

Osim natjecateljskog dijela, program su upotpunili i brojni izlagači s domaćim proizvodima, a među njima je bio i naš predstavnik sa suhomesnatim proizvodima OPG Kraljik.

Zahvaljujemo se predstavnicima Općine Sveti Martin na Muri i Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri na pozivu i ljubaznom gostoprimstvu te se veselimo budućoj uspješnoj međusobnoj suradnji.