Svjetski dan glazbe s BelAmijevcima

Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta.

Tom prigodom, naše će Muško pjevačko društvo BelAmi upiličiti dva događaja: u subotu 20. lipnja raspjevano će se podružiti sa sugrađanima na „Tržnici“ u Belišću. Pjevajući svima znane „evergreene“ uz poziv na aktivno sudjelovanje svih posjetitelja, pokazat će koliko nam glazba znači u životu, a posebice kako terapeutski djeluje u različitim razdobljima naših života i kao pomoć u prevladavanju životnih nedaća, kakve smo imali i proteklih mjeseci.

„Združeno pjevanje“ planirano je u 10 sati na prostorima Tržnog centra!

Sljedeći dan, u nedjelju 21. lipnja, na sam Dan glazbe i početak ljeta, na poziv mještana Veliškovaca i u organizaciji  KUD-a „Ante Evetović Miroljub“ Veliškovci, Gat, Tiborjanci, održat će se koncert u Veliškovcima. Na koncertu će uz MPD „BelAmi“ sudjelovati i Pučko-pjevačko-dramsko-recitatorska skupina KUD-a. Priredit ćemo i poneko glazbeno iznenađenje pa ako vas zanima, dobro nam došli!

Koncert počinje u 19 sati u Hrvatskom domu u Veliškovcima.

BelAmijevci poručuju: bili smo i ostajemo odgovorni, a glazba nas je održala i „…zato njojzi hvala“!