SVEČANO OTVORENJE KLIZALIŠTA I MANIFESTACIJE “ADVENT U BELIŠĆU”

U subotu 28. studenoga 2015. godine u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća otvoreno je klizalište i manifestacija “Advent u Belišću”. U blagdanskom ozračju na Trgu Ante Starčevića u Belišću upriličen je bogat program povodom otvorenja nadolazeće klizališne sezone. Gradonačelnik grada Belišća, gospodin Dinko Burić, svečano je otvorio klizalište i manifestaciju Advent u Belišću 2015. i zaželio svim Belišćanima i dragim gostima koje rado očekujemo radostan Advent i najljepše želje, te ih pozvao da dođu na ovu manifestaciju, provesele se i na taj način doprinesu društvenom životu našega grada.

U programskom dijelu su nastupile kadetkinje Belišćanskih mažoretkinja koje su izvele zajedničku koreografiju, te četiri duo i jednu solo koreografiju i time još jednom pokazale svoja umijeća na opće oduševljenje svih prisutnih. Nakon Belišćanskih mažoretkinja uslijedila je revija na ledu Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medvešćak” iz Zagreba. Klizači su u desetak točaka umjetničkog klizanja pokazali svoj talent i Belišćanima poklonili vrlo lijep i zanimljiv doživljaj.

Na programu su nastupili klizači koje su više puta nagrađivani na državnim natjecanjima, a tu zavidnu vještinu i kvalitetu pokazali su i u svojim izvedbama. Današnjim prigodnim programom i glazbom ulazimo u nadolazeću sezonu klizanja i vrijeme Adventa. Manifestacija „Advent u Belišću“ će se održavati sve do 31.12.2015. godine, tako da će posjetitelji imati prilike uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu na kojem će sudjelovati gradske institucije, mnogobrojne udruge građana, kulturno-umjetnička društva, zborovi, tamburaški sastavi, djeca osnovnih škola, vrtića, gospodarstvenici, predstavnici OPG-a, obrtnici i mali poduzetnici. Kroz brojne nastupe, prigodni Božićni koncert, te raznoliki športsko-animacijski program na klizalištu i novom dječjem igralištu oživiti ćemo blagdanski duh u našem gradu. Prigodni Adventski sajam trajat će cijeli mjesec prosinac gdje će izlagači u drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića izlagati prigodne suvenire i druge blagdanske proizvode.

Također će svi imati prilike isprobati svoje klizačko umijeće na klizalištu koje će biti otvoreno do 10.1.2016. godine. Klizalište će za sve građane i posjetitelje raditi radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. Radnim danom od 10 do 14 sati bit će organizirano besplatno klizanje za djecu osnovnih škola i vrtića. Ulaznica za klizalište je 5 kuna, a najam klizaljki je također 5 kuna.