SNIMANJE DRUGOG DIJELA LJETNE RAZGLEDNICE – PRIGRADSKA NASELJA

image0093U petak, 6. srpnja 2012. godine nastavljeno je snimanje “Ljetne razglednice” televizije Slavonije i Baranje kada su gosti bili bračni par iz Našica.
Razgledavanje je započelo u prigradskom naselju Bocanjevcima obilaskom stare obiteljske zadružne kuće vlasnika Igora Mihaljevića. Kuća i obiteljsko imanje uređeni su u izvornom obliku nekadašnjeg izgleda tradicionalnih kuća u selu. U dvorištu se nalazi krušna peć, ambar, pecara za rakiju i štala s konjem kojeg su gosti imali priliku jahati. Muška pjevačka klapa i članovi KUD-a “Šokadija” svojom pjesmom i plesom doprinijeli su ugodnoj atmosferi uz ponuđena tradicionalna jela. Susretljivi domaćini proveli su goste kroz još jednu kuću koja je uređena u tradicionalnom duhu.

Slijedeća lokacija je bila prigradsko naselje Veliškovci gdje su goste dočekali najmlađi članovi KUD-a “Ante Evetović Miroljub”. KUD čine i članovi iz Gata i Tiborjanaca, a s njihovim radom goste je upoznala voditeljica Ankica Jurina, dok je o samom mjestu govorio predsjednik mjesnog odbora Dubravko Šilović te pokazao mjesnu Crkvu koja je najveća i najstarija crkva u našim prigradskim naseljima.

U Gatu su se gosti zadržali pred kućom poznatog akademika Josipa Hamma, te napravili kratak predah uz rijeku Dravu, na jednom od odmorišta belišćanskog planinarskog puta gdje je predsjednik HPD Belišće Zdenko Kovač govorio o aktivnostima planinarskog društva.

U Bistrincima, pred svetištem Sv. Ane, dočekao je goste Josip Rakmić, predsjednik mjesnog odbora, a gostima su se pridružili gradonačelnik Zvonko Borić i zamjenica gradonačelnika Marija Ilić. Svetište odiše posebnim mirom i ugođajem, a uz vjerovanje o ljekovitosti vode iz bunara na “Sv. Ani” gosti su se osvježili i ponijeli nešto vode sa sobom.

Nakon Sv. Ane obilazak se nastavio odlaskom na novo uređeno odmorište “Drava” gdje se organiziraju razne sportske aktivnosti na travi i pijesku, predstave, izleti te druge aktivnosti o kojima je nešto detaljnije govorio Milan Borić. Na odmorištu za goste su članovi UŠR “Podravac” Bistrinci pripremili riblji specijalitet – “fiš paprikaš”. Nakon ugodnog druženja u prirodi gradonačelnik je gostima uručio prigodne poklone u znak sjećanja na dan proveden u obilasku naselja grada Belišća.

Emitiranje novog ciklusa emisija “Ljetne razglednice možete pogledati na televiziji Slavonije i Baranje svakodnevno u 21 sat, a reprizu slijedećeg dana u 17 sati.