SLUŽBENO OTVORENE NOVE PROSTORIJE UREDA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA BELIŠĆA

Danas, 4. svibnja 2016. godine, gradonačelnik Belišća Dinko Burić službeno je otvorio nove prostorije ureda Turističke zajednice grada Belišća. Svoje kolege, turističke djelatnike, i ostale uzvanike pozdravila je i voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković kao i direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Antonio Sobol.

Novi ured belišćanske Turističke zajednice nalazi se u jednoj od najstarijih zgrada u Belišću, u tzv. “Pekmez ulici”. Stara kuća obnovljena je u sklopu projekta prekograničnae suradnje s Mađarskom pod nazivom ILPAN (Industrijska baština Panonije). Ova zgrada zaštićeno je kulturno dobro te je kao takva i sama muzejski eksponat. Ovaj objekt, kao značajan ostatak industrijske baštine koji datira od početka postojanja tvrtke i grada Belišća, od sada ima novu namjenu – obavljanje turističke djelatnosti.

Gradonačelnik Burić u svom je obraćanju pohvalio voditeljicu Turističke zajednice Janju Čeliković te predan rad nje i njezinih djelatnika, zahvalio je stručnom timu koji piše i provodi projekte na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković, a veliku zahvalu uputio je i projektantu i izvođačima radova. Voditeljica Čeliković zahvalila je Gradskoj upravi koju predvodi gradonačelnik na iznimno velikoj podršci i pomoći u uspješnom djelovanju i radu Turističke zajednice.

Svečanost otvorenja nastavila se prigodnim domjenkom i druženjem svih uzvanika.