SINIŠA CMRK PREDSTAVIO KNJIGU

1_sinisa

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće 28. listopada 2014. u 11 sati organizirala je književni susret sa Sinišom Cmrkom. Siniša Cmrk popularni je bivši voditelj Turbolimač showa, a u najnovije vrijeme piše knjige. Sam kaže da je počeo pisati na nagovor svog prijatelja Mire Gavrana, a do sada je objavio dvije knjige, obje u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba. Knjiga „Nulti sat“koju je predstavio u Velikoj vijećnici zapravo je roman za tinejdžere, vrlo je čitak i rado se posuđuje u knjižnici.

Na književnom susretu bili su prisutni učenici viših razreda OŠ „Ivana Kukuljevića“ iz Belišća, zajedno sa svojim profesoricama hrvatskog jezika, Krunoslavom Kovač, Vesnom Liker Dojkić i Ivanom Kovačević Ivanišić.

Ovo nije bio običan književni susret upravo zbog toga što je Cmrk zamolio učenike da mu pomognu u pisanju nastavka romana. Oni su mu davali brojne ideje kako da razriješi ljubavni zaplet, a on će neke od tih ideja iskoristiti u pisanju. Obećao je i da će spomenuti ime belišćanske škole te na početku romana zahvaliti svima koji su sudjelovali u procesu pisanja.

Iso tako, pokušao im je dočarati kako jednostavno sami mogu pokušati pisati pjesme. Najvažnije je da osluškuju prirodu oko sebe, a rima će im doći nakon nekog vremena. Tako su svi zajedno sastavili jednu pjesmu o Belišću, naravno uz Cmrkovu pomoć.

Ovaj književni susret još je jedna od brojnih aktivnosti koje belišćanska knjižnica organizira u Mjesecu hrvatske knjige.

2_sinisa 3_sinisa