Putopisno predavanje i promocija knjige “1000 dana proljeća”

1000danaU Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće dana 21. listopada 2014. godine gostovao je Tomislav Perko. Tomislav Perko je putopisac iz Zagreba koji se nedavno vratio s putovanja oko svijeta te je održao zanimljivo predavanje o svom tisućudnevnom putovanju. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove kao što je usmjeravanje prometa u Australiji, volontirao pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici.

Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone.

Naposljetku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvidio je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj,  kako je došao do ideje da krene na put oko svijeta te kako je sve to realizirao. Odgovore na ta i  druga pitanja možete pronaći u njegovoj knjizi koju možete posuditi u belišćanskoj knjižnici.

PA210002 PA210005-1