PRVA TERENSKA NASTAVA NA TURISTIČKOJ DESTINACIJI GRADA BELIŠĆA I PRIGRADSKIH NASELJA

Dana 27. listopada 2015. godine grad Belišće i prigradska naselja posjetila je prva organizirana grupa učenika na terenskoj nastavi. Više od 80 učenika, uz pratnju učitelja i profesora iz Osnovne škole Draž, svoju je terensku nastavu odradilo na našem području.

Pod stručnim vodstvom turističke djelatnice gospođe Janje Čeliković, grupa je posjetila “Odmorište Drava” u Bistrincima gdje im je prezentiran rad i funkcija postojeće Vodenice i novoizgrađenog pontona na rijeci Dravi.

Obilazak je nastavljen u Etno selu Bocanjevci gdje su posjetili dvije etno kuće koje svjedoče o tradicionalnom načinu života u ovim krajevima “Apin dvor” i “Stepina kuća”, a na seoskom imanju “Apin dvor” mogli su uživati u gastro specijalitetu – domaćim lepinjama iz krušne peći.

Nakon Etno sela, slijedio je turistički obilazak grada Belišća gdje im je prezentirana slikovita priča o nastanku i razvoju našega grada. Obilazak grada je završen kod spomenika Gater i impozantne palače Gutmann gdje je zabilježena grupna fotografija kao uspomena na ovaj posjet.

Terenska nastava je završena u Valpovu gdje su posjetili Muzej Valpovštine.

Turistička zajednica grada Belišća ovim posjetom djece Osnovne škole Draž i njihovih učitelja, započela je novi ciklus turističkog razvoja grada Belišća i prigradskih naselja.