PROSLAVLJENI ZLATNI I DIJAMANTNI PIR

U petak, 8. veljače 2019. godine, u Svečanoj dvorani “Kristal” u Belišću održana je već tradicionalna proslava zlatnog i dijamantnog pira u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, a povodom Valentinova.

Proslava je organizirana za 25 bračnih parova koji ove godine slave 50, 55 i 60 godina zajedničkog bračnog života, a slavljenici su pokazali kako prava ljubav zaista postoji i kako je za dug brak potrebno imati ljubav, razumijevanje, kompromis, ali i malo sreće.

Na početku svečanosti, svim slavljenicima i okupljenima obratio se gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić čestitajući svim slavljenicima ove značajne obljetnice. Gostima je čestitala i belišćanska matičarka Vesna Pavošević, a blagoslov je predvodio fra Branko Janjić iz Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

Organizatori su se i ove godine pobrinuli da cjelokupni program protekne svečano i u znaku ljubavi kako priliči Valentinovu i ovakvom posebnom događaju kao što je Proslava zlatnog i dijamantnog pira.

Osim svečane večere, slavljenici su bili i prigodno darivani. Svim damama je gradonačelnik uručio crvene ruže, a supružnicima butelje vina. Također su ovogodišnji kumovi Nada i Miroslav Šutalo darivali slavljenike prigodnim poklonima, dok je gradonačelnik udijelio svakom bračnom paru novčani dar u iznosu od 500 kuna.

Nakon svečane večere i uručivanja poklona, uslijedila je svadbena torta koju su zajednički razrezala tri bračna para koji ove godine slave 60 godina braka: Jelka i Dragutin Matko, Kata i Ivan Stanković te Zorka i Slavko Jukić.

Za ugodnu glazbenu atmosferu bio je zadužen tamburaški sastav “Tamburaši sa salaša”, dok su “Babe bez kočnica” svojim plesnim umijećem oduševile sve prisutne goste. Voditelj programa je bio Denis Šimić.

Ovom prigodom Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća čestitaju DIJAMANTNI PIR: Blanki i Antunu Kuhar, Elviri i Milanu Grgić, Ani i Stjepanu Puljek, Kati i Tomi Jergović, Štefici i Zlatku Perković, Barici i Jozi Zetović, Jelki i Dragutinu Matko, Kati i Ivanu Stanković, Zorki i Slavku Jukić te ZLATNI PIR: Ireni i Antunu Fumić, Anici i Branku Basrak, Sofiji i Alojziju Hanzlić, Franki i Pavi Torjanac, Kati i Zdenku Šuštar, Lidiji i Josipu Kiš, Vesni i Ivanu Matejak, Mariji i Antunu Sabo, Ankici i Zvonku Jelkić, Anki i Dragutinu Šrepfler, Miri i Slavku Fatušić, Ani i Alojzu Bucko, Katici i Branku Pepelko, Pauli i Pavi Košćak, Anđi i Vladimiru Salijević i Mirjani i Dragutinu Pilicar.

Tekst: Mirjana Klen, TZ grada Belišća
Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacoković