PROSLAVLJEN ZLATNI I DIJAMANTNI PIR

U petak, 14. veljače 2020. godine, u Svečanoj dvorani “Kristal” u Belišću održana je već tradicionalna proslava zlatnog i dijamantnog pira u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, a povodom Valentinova.

Proslava je organizirana za 20 bračnih parova koji ove godine slave 50, 55, 60, 65 i 70 godina zajedničkog bračnog života, a slavljenici su pokazali kako prava ljubav zaista postoji i kako je za dug brak potrebno imati ljubav, razumijevanje, kompromis, ali i malo sreće.

Na početku svečanosti, svim slavljenicima i okupljenima, obratila se zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković čestitajući im ove izuzetne i značajne obljetnice. Ove su godine kumovi bili Ankica i Zvonko Jelkić, a svečanosti je prisustvovala i umirovljena belišćanska matičarka Vesna Pavošević. Prije svečane večere blagoslov je podijelio fra Josip Dolić iz župe sv. Josipa Radnika Belišće.

Organizatori su se pobrinuli da cjelokupni program protekne svečano i u znaku ljubavi kako priliči Valentinovu i ovakvom posebnom događaju kao što je Proslava zlatnog i dijamantnog pira.

Osim svečane večere, slavljenici su bili i prigodno darivani. Svim damama zamjenica gradonačelnika uručila je crvene ruže, a supružnicima butelje vina. Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća darivali su bračne parove prigodnim nagradama koje su im uručili kumovi, a svakom bračnom paru uručen je i novčani dar u iznosu od 500 kuna.

Nakon svečane večere i uručivanja poklona, uslijedila je svadbena torta koju je razrezao bračni par koji ove godine slavi 65 godina braka: Marija i Ivica Štefanović.

Za ugodnu glazbenu atmosferu bio je zadužen tamburaški sastav “Ravnica”, dok su “Babe bez kočnica” svojim plesnim umijećem oduševile sve prisutne goste. Voditeljica programa bila je Dolores Andraković.

Ovom prigodom Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća čestitaju DIJAMANTNI PIR: 70 godina bračnog života – Mariji i Jozi PAVOKOVIĆ, 65 godina bračnog života – Mariji i Ivici ŠTEFANOVIĆ, 60 godina bračnog života – Elizabeti i Pavlu HANZLIĆ, Ružici i Ivanu ČOŠIĆ, Mariji i Martinu KOVAČIĆ, 55 godina bračnog života – Blanki i Zvonimiru HAJNC, Mariji i Tomi CVETKO, Nevenki i Anti SVALINA, Bari i Franji RITTGASSER, Pavici i Josipu MAJDENIĆ te ZLATNI PIR: 50 godina bračnog života – Ivanki i Ivanu NAĐ, Marici i Antunu KOVAČEVIĆ, Matiji i Boži SVALINA, Miri i Dragoljubu LAZIĆ, Ružici i Ivanu RAPAN, Božici i Jozi KOROŠIĆ, Anki i Franji VINOGRADAC, Evi i Josipu HABUS, Milki i Rudolfu HEINZ te Kati i Adamu GREGIĆ.

Turistička zajednica grada Belišće
Fotografije: Tin Lacković