Pretpremijerna izvedba predstave „Palej ljubavi-romantična priča o belišćanskoj palači“

U subotu, 2. prosinca 2023. godine, u Palači Gutmann održana je pretpremijera predstave „Palej ljubavi-romantična priča o belišćanskoj palači“.

Prepuno predvorje Palače Gutmann s oduševljenjem je pratilo predstavu napravljenu prema dramskom tekstu nagrađivanog novinara i književnika Drage Hedla, a u režiji Mladena Merzela.

Izvedena je u suradnji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

U središtu ove predstave, kao light motiv pojavljuje se Palača Gutmann koja okuplja i povezuje poznate belišćanske osobe i događaje kroz prošlost, ali i putujući u budućnost. Prikazani su prizori iz bogate povijesti grada ispreplitanjem fikcije i zbilje uz bogatu scenografiju i glazbu.

Uz poznate glumce HNK-a u Osijeku, prvaka Drame Miroslava Čabraju, glumce Mateu Marušić i Aljošu Čepla, u predstavi su sudjelovali članovi Amaterskog kazališta Belišće, Crkveno pjevačko društvo Mir pod ravnanjem Želimira Sušića, učenici Glazbene škole, članovi Tamburaškog orkestra, Puhački orkestar DVD-a “Valpovo”, Gradski puhački orkestar grada Belišća te brojni glumci amateri i statisti.

Ovom je scensko-glazbenom predstavom još jednom odana počast obitelji Gutmann, kao utemeljiteljima Belišća, ali i drugim poznatim osobama iz belišćanske povijesti.