PREDSTAVLJENA TURISTIČKA APLIKACIJA BELIŠĆE 2ROAM

Danas, 17. svibnja 2017. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća predstavljena je nova personalizirana turistička web platforma grada Belišća za turiste i putnike – Belišće 2roam, koju je izradila tvrtka Bamboo Lab iz Osijeka. Važno je istaknuti kako je Grad Belišće prvi korisnik ovakve turističke internetske aplikacije. Aplikaciju je predstavio Boris Rauš, jedan od suosnivača tvrtke Bamboo Lab, a prisutne predstavnike turističkog, kulturnog, društvenog i gospodarskog života grada te druge posjetitelje pozdravila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Belišća Antonija Andrašek Barić. Pročelnica je istaknula kako Grad Belišće uvijek potiče poduzetništvo mladih osoba, kao i inovativnih proizvoda koje nude. Potvrda te tvrdnje su, uz ovaj najnoviji koncept predstavljanja grada Belišća, i deset pametnih klupa tvrtke Include iz Solina koje su u svim naseljima na području grada Belišća postavljene prošle godine.

Nova web platforma Belišće 2roam u službi je promicanja turizma, kulturnih, prirodnih i vjerskih znamenitosti, sporta, kao i svih ostalih sadržaja koje grad Belišće s prigradskim naseljima nudi putnicima, turistima i gostima, a platforma uključuje i ponudu ugostiteljskih objekata, smještajnih kapaciteta te autohtonih proizvoda lokalnih OPG-ova. Platforma na temelju nekoliko pitanja svakoj osobi predlaže personaliziranu rutu obilaska područja grada Belišća, a time i kvalitetno upoznavanje s karakterističnim sadržajima naših mjesta, ovisno o interesima pojedinca. Naše Belišće, kao i cijela Slavonija u čijem se okrilju Belišće nalazi, zasigurno ima veliki turistički potencijal, a ova platforma svim putnicima i turistima približit će sadržaje, tradiciju i simbole našeg grada.

Aplikacija navodi 38 znamenitosti podijeljene u četiri kategorije, a cijeli sadržaj aplikacije dostupan je i na engleskom jeziku. Na platformi se može pregledati i kalendar događanja u Belišću i prigradskim naseljima tijekom cijele godine, povijesni pregled događanja, nastanka i razvoja grada, kao i osnovne informacije o poznatim Belišćanima.

Aplikaciju Belišće2roam pogledajte na http://belisce.2roam.today/hr.