POZIV NA 8. FESTIVAL BUNDEVA

festival-bundeva-zvono

Udruga Zvono i Turistička zajednica organiziraju 8. Festival bundeva koji će se održati u gradu Belišću. Na Festivalu se izlažu i prodaju jela, pića i slastice napravljena od bundeve, izlažu medičari, proizvođači ljekovitog bilja, ulja od buče, proizvođači košara, uzgajivači lavande, prodaje se domaći sapun, proizvodi od filcane vune, zimnica te svi proizvodi nastali u kućnoj radinosti, a imaju veze s očuvanjem tradicije i tradicijskih zanata.

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem date podršku ovogodišnjem Festivalu bundeva koji ima za cilj poticanje razvoja socijalnog poduzetništva i zadruga.

Ovogodišnji Festival traje dva dana, 03.(petak) i 04. (subota) listopada 2014. Prvi dan Festivala namijenjen je oslikavanju prostorija udruge „Zvono“ (gosti i domaći slikari) te rezbarenju bundeva. U večernjim satima rezbarene će bundeve biti izložene u centru grada gdje će se odvijati glazbeni program. Drugi dan Festivala, kao i do sada, izlagači izlažu i prodaju svoje proizvode uz brojne popratne sadržaje. U subotu na manifestaciji sudjeluje i Udruga “Kotličari” Belišće s pripremanjem starih tradicionalnih jela pa će posjetitelji Festivala bundeva biti u prilici degustirati i kupiti jela poput kalja, graha sa sirovim mesom, punjenu papriku te pileći paprikaš.

Ukoliko želite sudjelovati na Festivalu bundeva (predstaviti svoju organizaciju ili udrugu) javite nam se zbog dogovora oko načina sudjelovanja (prostor, štand ili neki drugi uvjeti).

Informacije, obavijesti i prijave za sudjelovanje možete dostaviti osobno u Udrugu Zvono ili na tel: 031/662-535 (od 07.00-15.00)

Rok prijave za sudjelovanje na 8. Festivalu bundeva je 26. rujna 2014.

bundeve2