Ponovno izvedena predstava “Palej ljubavi-romantična priča o belišćanskoj palači”

Uoči obilježavanja Dana grada Belišća i njegovog 140. rođendana, pred mnogobrojnom belišćanskom publikom, ponovno je izvedena predstava “Palej ljubavi-romantična priča o belišćanskoj palači”.

Nakon pretpremijerne i premijerne izvedbe predstave koja je naišla na odličan prijem kod publike, ova romantična priča ponovno je izvedena u subotu, 27. travnja u Palači Gutmann u Belišću.

Predstava je nastala kao projekt Grada Belišća, Centra za kulturu i Turističke zajednice grada Belišća, a izvedena je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku. Dramski tekst napisao je nagrađivani novinar i književnik Drago Hedl, a režiju potpisuje Mladen Merzel. U središtu predstave nalazi se Palača Gutmann u kojoj su oživjele, kroz fikciju i zbilju, brojne poznate belišćanske osobe i događaji.

Glumci i cijeli autorski tim još je jednom nagrađen dugotrajnim pljeskom, a u predstavi su, osim glumaca osječkog HNK-a Aljoše Čepla, Matee Marušić i Miroslava Čabraje igrali brojni glumci amateri i statisti; članovi Amaterskog kazališta Belišće, Crkveno pjevačko društvo Mir pod ravnanjem Želimira Sušića, učenici Glazbene škole, članovi MPD-a Bel Ami, Tamburaškog orkestra, Gradski puhački orkestar grada Belišća i Puhački orkestar DVD-a “Valpovo”.