PAMETNE KLUPE U BELIŠĆU

Danas su u Belišće stigle pametne klupe Steora, a prva će biti postavljena na dječjem igralištu u središtu grada. Prema prijašnjim najavama, na području Belišća i prigradskih naselja bit će postavljeno 10 pametnih klupa Steora, a tim potezom Belišće želi unaprijediti i kreirati idealne uvjete za kvalitetan život ne samo za stanovnike grada Belišća, već i okolnih naselja, biti korak bliže koncepciji pametnih gradova budućnosti te ujedno dati podršku u promicanju inovativnih hrvatskih proizvoda kao što je pametna klupa Steora.

Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić izrazio je dobrodošlicu mladim inovatorima iz tvrtke Include, na čelu s Ivanom Mrvošem, te najavio kako će dvije solarne pametne klupe biti postavljene u Belišću, a po jedna u svakom od osam prigradskih naselja. Ukupna vrijednost ove investicije je 154.000 kuna s PDV-om, a zamjenik gradonačelnika je iskoristio priliku i apelirao na sve sugrađane da čuvaju pametne klupe, kako bismo svi mogli u njima uživati, bez obzira na godine.

O samim pametnim klupama Steora inovator Ivan Mrvoš iz tvrtke Include rekao je kako one osim punjenja mobitela i brzog interneta, nude mogućnost i bežičnog punjenja, a opremljene su i senzorima za temperaturu te prikazuju informacije o vlažnosti i kvaliteti zraka, ne samo u Belišću, nego i u drugim gradovima. Također, klupe Steora u sebi imaju sustav hlađenja pa se temperatura sjedala automatski optimizira na idealnu temperaturu pa se klupe mogu koristiti i za najtoplijih dana.