OTVORENO KLIZALIŠTE I MANIFESTACIJA “ADVENT U BELIŠĆU”

U subotu, 2. prosinca 2017. godine, u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća otvoreno je klizalište i manifestacija “Advent u Belišću”.

U blagdanskom ozračju na Trgu Ante Starčevića u Belišću organiziran je bogat program povodom otvorenja nadolazeće klizališne sezone. Zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić uz prisustvo gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića, svečano je otvorio klizalište i manifestaciju “Advent u Belišću 2017.” Zaželio je svim građanima i građankama grada Belišća i dragim gostima radostan Advent i najljepše želje, te ih ujedno pozvao da posjete ovu manifestaciju koja će trajati cijeli mjesec prosinac.

Juniorke i kadetkinje Belišćanskih mažoretkinja, uz vodstvo trenerice Željke Strinić, izvele su dvije koreografije u svojim novim uniformama koje je sponzorirao Dragan Sučić i time otvorile manifestaciju “Advent u Belišću”. Mažoretkinje su još jednom pokazale svoja umijeća na opće oduševljenje svih prisutnih.

Nakon Belišćanskih mažoretkinja uslijedila je revija na ledu Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medvešćak” iz Zagreba. Klizači su u desetak točaka umjetničkog klizanja pokazali svoj talent i Belišćanima poklonili vrlo lijep i zanimljiv doživljaj. Nakon njihovog nastupa građani su mogli uživati u besplatnom klizanju.

Manifestacija “Advent u Belišću” održavat će se sve do 31. prosinca 2017. godine, a posjetitelji će imati prilike uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Adventski sajam trajat će cijeli mjesec prosinac gdje će izlagači u drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića izlagati prigodne suvenire i druge blagdanske proizvode. Također, za ove hladne dane restoran Gutmann je pripremio tople napitke i hranu, a na štandovima možete naći i tradicionalne božićne kolače.

Klizalište će za sve građane i posjetitelje biti otvoreno do 14. siječnja 2018. godine, radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. Radnim danom od 10 do 14 sati bit će organizirano besplatno klizanje za djecu osnovnih škola i vrtića.

Ulaznica za klizalište je 5 kuna, a najam klizaljki je također 5 kuna.

Tekst: Mirjana Klen,Turistička zajednica grada Belišća
Foto: Zaim Saljiji