OTVORENJE SMOTRE ”BOCANJEVCI, ALAJ STE MILINA”

Prvi dan smotre ”Bocanjevci, alaj ste milina” otvoren je izložbom Kulturno umjetničkog društva „Šokadija“ iz Bocanjevaca Et’ mi u novinama, gdje su posjetitelji mogli pogledati zbirku novinskih članaka, fotografija, Zahvalnica, a kojima su teme upravo ljudi, običaji i događaji ovog malog, ali sada već poznatog slavonskog sela. U ime Grada, manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Belišća, Ljerka Vučković.

U isto vrijeme, natjecatelji su se pripremali za čobanijadu. Ova tradicionalna manifestacija privlači velik broj posjetitelja pa je za natjecanje u kuhanju čobanca bilo prijavljeno tridesetak ekipa. Sudačku ekipu činili su Josip Vučetić, Dragan Deak i Antun Kukučka, belišćanski Kotličari. Udruga umirovljenih policajaca podružnica Belišće na čelu s kuharom Slađanom Novoselom osvojila je prvo mjesto, čobanac Željka Turalije je na drugom te Josipa Grgurića na trećem mjestu. Pobjednicima su pripali pehari, zahvalnice i darovi organizatora i sponzora, Grada Belišća i Turističke zajednice Grada Belišća.
Nakon proglašenja pobjednika za dobru zabavu pobrinuli su se tamburaši Tamburaškog sastava „Čuvari noći“.

Manifestacija se nastavlja večeras revijom ženskih vokalnih skupina iz Kupljenova kraj Zaprešića, Brodskog Stupnika, Đakova, Aljmaša, Posavskih Brega, Ivanić-Grada, Valpova, Petrijevaca te domaćih, Bocanjevčanki. Nakon revije vokalnih skupina, ponovno nastupaju Čuvari noći.

Fotografije: Tin Lacković