OTVORENJE KLIZALIŠTA I MANIFESTACIJE “ADVENT U BELIŠĆU”

U subotu, 26. studenoga 2016. godine, u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća otvoreno je klizalište i manifestacija “Advent u Belišću”.

U blagdanskom ozračju na Trgu Ante Starčevića u Belišću upriličen je bogat program povodom otvorenja nadolazeće klizališne sezone. Gradonačelnik grada Belišća, gospodin Dinko Burić, svečano je otvorio klizalište i manifestaciju Advent u Belišću 2016. i zaželio svim građanima i građankama grada Belišća te dragim gostima koje rado očekujemo radostan Advent i najljepše želje, te ih ujedno pozvao da posjete ovu manifestaciju koja će trajati cijeli mjesec prosinac.

Otvorenju je nazočilo i izaslanstvo Varaždinske županije, grada Varaždina i općine Cestica koje ovaj vikend boravi u našem gradu.

U programskom dijelu su nastupile kadetkinje Belišćanskih mažoretkinja koje su izvele dvije koreografije i time još jednom pokazale svoja umijeća na opće oduševljenje svih prisutnih. Nakon Belišćanskih mažoretkinja uslijedila je revija na ledu Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medvešćak” iz Zagreba. Klizači su u desetak točaka umjetničkog klizanja pokazali svoj talent i Belišćanima poklonili vrlo lijep i zanimljiv doživljaj.

Današnjim prigodnim programom i glazbom ulazimo u nadolazeću sezonu klizanja i vrijeme Adventa.

Manifestacija „Advent u Belišću“ će se održavati sve do 31.12.2016. godine, a posjetitelji će imati prilike uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu, te raznolikom športsko-animacijskom programu na klizalištu.

Prigodni Adventski sajam trajat će cijeli mjesec prosinac gdje će izlagači u drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića izlagati prigodne suvenire i druge blagdanske proizvode.

Klizalište će za sve građane i posjetitelje biti otvoreno do 11.1.2017. godine, radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. Radnim danom od 10 do 14 sati bit će organizirano besplatno klizanje za djecu osnovnih škola i vrtića. Ulaznica za klizalište je 5 kuna, a najam klizaljki je također 5 kuna.