Otvorena izložba Stari bunari belišćanskog kraja

Nakon svečane sjednice i dodjele javnih priznanja Grada Belišća, u petak, 10. rujna, manifestacija Belišćanska zlatna jesen nastavljena je otvorenjem izložbe pod nazivom Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života. Izložba je bila postavljena na prostoru između belišćanskog Muzeja i Turističke zajednice grada Belišća, a likovne radove su prigodnim riječima predstavili ravnateljica Muzeja Belišće Nada Milas – Bosanac i predsjednik Likovne udruge Bel-art Ivan Vajda, dok ju je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Uz sudionike ranije održane svečane sjednice, na otvorenju izložbe su bili i gosti iz Benkovca, Biograda na Moru i Svetog Ivana Zeline, za glazbeni ugođaj se i ovom prilikom pobrinuo združeni zbor Karašica Croatica pod ravnanjem maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak, a izložba je potaknula zanimanje i mnogih Belišćana.

Izložba Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života je projekt financiran sredstvima Osječko – baranjske županije, a realizirana je suradnjom Muzeja Belišće i belišćanske likovne udruge. Petnaest članova Bel – arta zabilježili su slikarskim radovima bunare – zaboravljenu materijalnu baštinu i njihovu ulogu koju su imali u svakodnevnom životu i razvoju naselja belišćanskog kraja. Izložba se može pogledati do 31. listopada u Muzeju Belišće.

FOTO: Tin Lacković