OTVORENA IZLOŽBA “KNJIGA JE LJUBAV”

IZLOZBAOtvorenjem izložbe slika „Knjiga je ljubav“ Likovne udruge Bel-art Belišće 15. listopada 2014. g., započeo je Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće.

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige (MHK) je ljubav pa je tako nekoliko aktivnosti osmišljeno na tu temu. Slikari iz ove udruge po prvi put su imali zadatak naslikati naručene slike, slike na kojima je vidljiva ljubav prema knjizi. Na otvorenju izložbe nastupili su učenici Glazbene škole u Belišću Lucija Šimić i Petra Sušić, pod vodstvom svojih nastavnica Ivane Vitovski i Silvije Hrženjak koja je nastupila zajedno sa svojom učenicom.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 6. studenog 2014., dok je izložbu otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, obrativši se s nekoliko prigodnih riječi brojnoj publici.

Sljedeće događanje je u četvrtak (16. listopada 2014.) u 16 sati. Radi se o već poznatom Sajmu knjiga gdje se mogu kupiti otpisane knjige iz knjižnice po popularnoj cijeni od 5 kuna. Isti dan, ali u 19 sati, u Velikoj vijećnici grada Belišća, učenici osnovne škole iz Belišća predstavit će se svojim nagrađenim slikovnicama na državnom natječaju Moja prva knjiga.

Tijekom sljedećeg tjedna bit će još zanimljivih događanja. U ponedjeljak, 20. listopada u 19 sati, održat će se izložba predmeta pod nazivom „Što smo nekad skupljali“ uz ljubavne pjesme književne udruge „Vers“ i glazbeni nastup Kreše Čolakovića i Davora Novakovića.

Utorak je dan za predstavljanje knjige putopisca Tomislava Perka, „1000 dana proljeća“ s početkom u 19 sati.

Drago viđena gošća u belišćanskoj knjižnici, Zdenka Andrijić, održat će književnu večer u srijedu, 22.10. u 19 sati, pod nazivom „Ljubav za početnike“.

1-izlozba 2-izlozba 3-izlozba 4-izlozba