Oslikana “Belišćanska zlatna jesen”

Na Panonu je motive definirala – samo mašta!

Sukladno epidemiološkoj situaciji, Likovna udruga “Bel-Art”, u subotu, 11. rujna, u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”, organizirala je svoju tradicionalnu likovnu koloniju “Panon” Belišće 2021., koja je nažalost i ove godine bez dragih nam gostiju iz susjednih zemalja, održana u prostoru Ribičkog doma u Belišću.

Dvadesetak okupljenih sudionika kolonije na početku je pozdravio predsjednik udruge “Bel-Art“ Ivan Vajda, koji se zahvalio na odazivu, kao i Gradu Belišću i Turističkoj zajednici grada Belišća na podršci u organizaciji ovog tradicionalnog druženja slikara, pa je i radni kolonije mogao početi.

Zajedno s gostima, likovnim umjetnicima iz Nove Gradiške i Slatine, belišćanski su se likovnjaci uhvatili boja, kistova i špahtli te prionuli na posao. Premda im tema kolonije nije bila definirana, motivi na slikama najbolje su potvrdili kako mašte i kreativnosti u slikara niti na ovoj koloniji nije nedostajalo, pa je do konca dana impresivnih djela bilo napretek. U dogovoru s voditeljicom ureda Turističke zajednice Grada Belišća Mirjanom Klen, ove godine radilo se na platnima dimenzija 40×50 centimera u tehnikama akrila i ulja. Nakon njihova dovršetka, sve slike bit će predane u Turističku zajednicu koja će ih opremiti te koristiti za prigodne poklone, ali i uređenje svojih prostorija.