ODRŽANO SNIMANJE „LIJEPOM NAŠOM“

DSC_6732U četvrtak 2. svibnja 2013.g. u nastavno sportskoj dvorani u Belišću održano je javno snimanje glazbeno- scenskog spektakla „Lijepom našom“ uz voditelja programa Branka Uvodića. Pred prepunim gledalištem, s preko 1300 posjetitelja, snimljeno je tri i pol sata raznovrsnog i zanimljivog programa s brojnim izvođačima tamburaške glazbe.

Uz domaće snage Valentinu Gyerek, Adrijanu Baković, tamburaške sastave Kočije, Džentlmeni, Valpovački šokci, te Crkveno pjevačko društvo MIR, HKUD Valpovo 1905 i Zavičajnu udrugu Ličana Vila Velebita, nastupili su i gosti: Stjepan Jeršek Štef, Nedžad Salković, Vlatka Kopič Tena, Ivica Pepelko, Tomislav Šustić, Ivana Marić, KUD Osijek 1862, KUD Šokadija Strizivojna, ansambl Hajo iz Subotice, FS Talicska KUD-a Pall Monostor iz Mađarske, tamburaški sastavi Slavonske lole, Slavonski dukati, Fijaker, Zvona, Bisernica, Ravnica, ŽVS Druge i UZ Providenca.

Na početku programa posjetitelje su pozdravili gradonačelnik Zvonko Borić i župan Vladimir Šišljagić. Obojica su se osvrnula na ljepote našega kraja, ne samo grada Belišća nego i cijele Osječko-baranjske županije, važnost očuvanja kulturne baštine, gastronomske ponude i folklorne tradicije, te pozvali gledatelje HRT-a u domovini i izvan nje da posjete Slavoniju i Baranju, osjete čari slavonske duše i gostoprimstvo njihovih žitelja.

Domaći i gostujući izvođači svojim su nastupom podizali gledatelje na noge, tako da je i gradonačelnik zapjevao u duetu s Ivicom Pepelkom skladbu Kad procvatu jabuke, što je izazvalo oduševljenje publike.

Više od tri i pol sata odličnog glazbenog programa, mnogobrojni izvođači, odlično ozvučenje i scenska rasvjeta, te cvijećem bogato uređena scena, biti će pretočeni u dvije emisije koje su planirane za prikazivanje na HRT-u 18. i 25. svibnja ove godine.