ODRŽANO ČETVRTO POKLADNO JAHANJE BISTRINCI – BELIŠĆE

U subotu, 11. veljače 2017. godine, održano je četvrto Pokladno jahanje Bistrinci-Belišće. Organizatori ove manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizator Konjogojska udruga Valpovštine.

Ove godine okupio se velik broj jahača i konjska zaprega koji su u 10:30 sati krenuli od Nogometnog kluba “Podravac” Bistrinci, ulicama prigradskog naselja Bistrinci i Belišća.

Jahaća ruta prošla je kroz Bistrince sa stajalištima u ulicama Braće Radić, Petra Preradovića i I. G. Kovačića gdje su sa domaćim delicijama jahače počastile obitelji Majerić, Rakmić, Vinogradac i Dubrović, a u Belišću obitelji Anočić i Babić u ulici Kralja Dmitra Zvonimira.

U 13:00 sati povorka je stigla na Tržni centar Belišće gdje ih je dočekao i pozdravio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, uz nazočnost i njegovog zamjenika Domagoja Varžića.

Bogata manifestacija bila je popraćena zvukovima slavonske tamburice KUD-a „Ante Evetović Miroljub“ Veliškovci, Gat, Tiborjanci i Muške pjevačke družine “Bocanjevački pajdaši” iz Bocanjevaca.

Foto: Tin Lacković