ODRŽANO 3. DRŽAVNO NATJECANJE U KUHANJU ČOBANCA

U subotu, 16. rujna 2017. godine na Trgu Ante Starčevića u Belišću održano je 3. Državno natjecanje u kuhanju čobanca, u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen” te treću godinu pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Organizatori su i ovaj put bili Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća koji su svim posjetiteljima priredili dobru zabavu i druženje, a za natjecatelja osigurali vrijedne nagrade.

Natjecanje je počelo u poslijepodnevnim satima prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković te zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića, koji je ujedno i otvorio manifestaciju.

Na natjecanju je sudjelovala 61 natjecateljska ekipa, a osim natjecatelja s područja Osječko-baranjske županije, sudjelovali su i natjecatelji iz Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.

Stručnu ocjenjivačku komisiju ovogodišnjeg natjecanja činili su: Tomica Đukić (šef kuhinje hotela Osijek) i članovi Tomislav Sitaš (šef kuhinje restorana “Bijelo-plavi” Osijek) i Josip Vučetić.

Članovi komisije ocijenili su kako je najbolji čobanac skuhao Željko Turalija iz Valpova, drugo mjesto osvojio je Stjepan Bulić iz Erduta, a treće Kristijan Gerhard iz Ladimirevaca. Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uručila je zahvalnice i medalje svim natjecateljima, a pobjednicima vrijedne nagrade.

Uz zamjenike gradonačelnika grada Belišća i brojne posjetitelje i goste, natjecanju je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županija Goran Ivanović.

Posjetitelje su zabavljali TS „Ravnica“ Stjepan Jeršek Štef, MPD “Belami”, MPD “Bocanjevački pajdaši”, ŽVS KUD-a “Šokadija” i Mješovita pjevačka skupina KUD-a “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci. Voditelj manifestacije bio je Denis Šimić. Tijekom cijelog programa posjetitelji su mogli razgledati ponudu raznih izlagača te uživati u bogatoj gastro i eno ponudi.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji