ODRŽANO 2. DRŽAVNO NATJECANJE U KUHANJU ČOBANCA

U petak, 16. rujna 2016. godine na Trgu Ante Starčevića u Belišću, u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”, održano je 2. Državno natjecanje u kuhanju čobanca pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Organizatori su i ovaj put bili Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća koji su svim posjetiteljima priredili dobru zabavu i druženje, a za natjecatelja osigurali vrijedne nagrade.

2. Državno natjecanje u kuhanju čobanca počelo je u 16:00 sati prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković te zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića koji je ujedno i otvorio manifestaciju.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 natjecateljskih ekipa koje su ove godine pokazale svoje umijeće u kuhanju ove poznate slavonske gastronomske delicije.

Kako je ovo natjecanje državnog karaktera, osim natjecatelja iz Osječko-baranjske županije, sudjelovali su natjecatelji i iz drugih dijelova Hrvatske: Sv. Martina na Muri, Slavonskog Broda, Vukovara te Lipika.

Na kraju je težak teret pao na stručni ocjenjivački sud u sastavu: profesorica kuharstva gospođa Jelica Černi, šef kuhinje hotela Waldinger gospodin Miroslav Sili i šef kuhinje hotela Osijek gospodin Tomica Đukić, koji su morali odlučiti između, kako su i sami rekli, vrhunskih čobanaca.

Prvo mjesto osvojio je Zdenko Sučić koji je kuhao za Caffe bar 2you, drugoplasirani je Stjepan Bulić iz Turističke zajednice Erdut, a treće mjesto osvojio je Marko Trupina, UHDDR Belišće. Nagrade je uručio gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa svojim zamjenicima.

U ekipnom natjecateljskom dijelu sudjelovalo je preko 500 osoba, a manifestaciju je posjetilo preko 2000 posjetitelja koji su uživali u čobancu i plesali do kasno u noć uz Tamburaški sastav “Ravnica“, mušku pjevačku družinu „Bocanjevački pajdaši“, zbor KUD-a „Ante Evetović Miroljub“, ŽVS KUD-a „Šokadija“ Bocanjevci te zboru Matice umirovljenika grada Belišća. Voditelj manifestacije bio je Denis Šimić. Tijekom cijelog programa posjetitelji su mogli razgledati ponudu raznih izlagača te uživati u bogatoj gastro i eno ponudi.

Posebni gosti večeri bili su predstavnici Općine Radoviš na čelu s gradonačelnikom Saškom Nikolovim te članovi Folklornog ansambla Aco Karamanov iz Radoviša.