ODRŽANO 14. PRVENSTVO HRVATSKE U KUHANJU LOVAČKOG GULAŠA U KOTLIĆU ZA NOVINARE

prvenstvo

U subotu, 03. svibnja 2014. godine, na trgu Ante Starčevića u Belišću se održalo 14. prvenstvo Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare u organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i agencije „Primorsko jedro“ iz Rijeke.

Svečano otvorenje je bilo u 09:45 sati uz nastup kulturno umjetničkih društava „Ante Evetović Miroljub“ iz Veliškovaca, Gata i Tiborjanaca te KUD-a „Šokadija“ iz Bocanjevaca. Na svečenom otvorenju par prigodnih riječi natjecateljima i prisutnima su uputili organizator Vladimir Jurić, voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković i gradonačelnik grada Belišća dr. med. Dinko Burić koji je otvorio 14. prvenstvo Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare.

Natjecanje je počelo u 10:00 sati, a sudjelovalo je osam timova novinara iz cijele Hrvatske.

Za odabir najboljeg lovačkog gulaša bili su zaduženi Dušan Veličković iz Srbije, Janez Kurbus iz Slovenije i Joso Brkljačić iz Hrvatske koji su u 14:00 sati proglasili najbolji lovački gulaš. Prvo mjesto je osvojio Siniša Frank – radio „Baranja“ iz Belog Manastira, drugo mjesto je zauzeo Ivan Babić – radio „Nova Gradiška“ iz Nove Gradiške, a treće mjesto je osvojio Zdravko Andri – radio „Krugoval“ iz Garešnice.

Uz kuhanje lovačkog gulaša, sve prisutne je čobancem počastila udruga „Kotličara“ iz Belišća.

prvenstvo2

Galerija slika