ODRŽANO 10. POKLADNO JAHANJE BISTRINCI – BELIŠĆE

U subotu, 13. siječnja 2024. godine, održano je deseto Pokladno jahanje Bistrinci-Belišće. Organizatori manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizator Konjogojska udruga Valpovštine.

Ova manifestacija, kojom se od zaborava čuvaju običaji naših predaka i ljubavi prema konjima, počela je u Bistrincima gdje se ispred prostorija Nogometnog kluba Bistrinci okupilo tridesetak jahača.
U 12 sati jahači su stigli na prvu postaju, Tržni centar Belišće, gdje su ih dočekali i pozdravili predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko, pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen te brojni građani.

Nakon Tržnog centra jahači su nastavili jahaću rutu u Bistrincima sa stajalištima kod obitelji Mitrović (Ulica Petra Preradovića), obitelji Molnar (Ulica Ljudevita Gaja) te obitelji Majerić i Borić (Ulica Braće Radića). Od domaćina do domaćina jahala je povorka veselih jahača pronoseći dio tradicije i nekadašnjih običaja, a obitelji su ih na svakoj postaji počastile domaćim delicijama.

Bogata manifestacija bila je popraćena zvucima slavonske tamburice i pjesmom Muške pjevačke družine “Bocanjevački pajdaši” iz Bocanjevaca.