Održane Igre na vodi – City Games 2017.

U petak, 14. srpnja 2017. godine, na belišćanskom bazenu održane su Igre na vodi, u organizaciji Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i agencije Adria events. Ove godine Grad Belišće brojnim sportskim aktivnostima obilježava titulu “Europski grad sporta 2017.” te su tradicionalne belišćanske Igre na vodi održane u sklopu projekta City Games. Potrebno je naglasiti kako se ove popularne sportsko-zabavne igre održavaju već osam godina diljem Hrvatske i Europe, no po prvi puta u Slavoniji, i to u Belišću.

Igre su okupile sjajne natjecateljske ekipe iz Valpova, Belišća, Bizovca, Osijeka i Harkanja iz susjedne Mađarske te brojnim posjetiteljima priredile večer punu dobre ljetne zabave.

Ekipe su se natjecale u šest zabavnih disciplina (leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, utrka magaraca, slavonska šunka, vošarka i veslo), a u kojima smijeha i adrenalina nije nedostajalo. Najboljom se pokazala ekipa Valpova osvojivši prvo mjesto, dok je na drugom mjestu bila ekipa Belišća, a treće mjesto zauzela je ekipa Lege s Kopike iz Osijeka. Pobjednike očekuje nastup u hrvatskom finalu na Viru 10. kolovoza, gdje će se nadmetati s pobjednicima ostalih “challengera” iz Splita, Šibenika, Okruga, Malinske i Zubovića dok će se veliko međunarodno finale održati 2. rujna u Biogradu na Moru.

Na početku programa sve posjetitelje i sudionike pozdravio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić koji je ujedno i otvorio ovu sportsku manifestaciju.
Voditelj programa bio je Davor Dretar Drele.