ODRŽANA VEČER ŠANSONE SRĐANA DEPOLA

U subotu, 7. travnja 2018. godine održana je Večer šansone Srđana Depola u Kazališnoj kavani u Belišću. Pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke nastupio je s programom iz svjetske glazbene baštine, izvedbama brojnih šansona Jacquesa Brela, Gilberta Bécauda, Yvesa Montanda, Charlesa Treneta i Sergea Reggianija u vlastitom hrvatskom prepjevu i francuskom originalu, te s nekoliko autorskih pjesma za koje je sam napisao stihove, glazbu i orkestraciju. Srđan Depolo je autor brojnih prepjeva poezije i šansona s engleskog, francuskog, njemačkog i talijanskog jezika. Objavio je roman za odrasle “Gluhi auditorij” te je autor dječje priče “Božićna pjesma čarobne krijesnice” koju adaptiranu za scenu uspješno izvodi kazalište “Svarog” iz Zagreba.

Srđan Depolo je također i skladatelj glazbe za kratke filmove, a uskoro se očekuju i njegove nove autorske pjesme u kojima nastavlja pisati stihove, skladati glazbu i orkestrirati ih.
U ime organizatora prisutnim gostima se obratila voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković koja se svima zahvalila na dolasku te istakla da ovakve večeri svojom kvalitetom zasigurno obogaćuju kulturnu i turističku ponudu našeg grada.