ODRŽANA VEČER POD ZVIJEZDAMA

U petak, 24. srpnja 2020. godine u sklopu ljetne manifestacije pod nazivom “Mali grad – veliki ljetni doživljaj”, održana je „Večer poezije pod zvijezdama“.

Organizatori manifestacije su Udruga za kulturu i umjetnost „ZUM“ i Književna sekcija pjesnika “Vers”, a pokrovitelji Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

Na samom početku su sve prisutne pozdravili Janja Čeliković, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća, Vlado Jung, predsjednik udruge za kulturu i umjetnost “ZUM” te Jozo Bogdanović, voditelj sekcije “Vers”.

Manifestacija je okupila 20-ak pjesnika koji su se belišćanskoj publici predstavili svojim poetskim novitetima. Posjetitelji su tako u ugodnom ambijentu na terasi Kazališne kavane uživali u poeziji pjesnika Slavonije i Baranje: Mirte Abramović, Magdalene Teufel, Vlade Đurđevića, Ankice Aladić, Frane Budića, Franje Kopeckog, Janje Čeliković, Josipa Štajmahera, Mladena Šarlije, Kornelije Fešiš, Jozefine Križan, Nade Maletić, Joze Bogdanovića, Rezice Stanković, Stjepana Šmita, France Zetaić i Zdravka Kokorića.

Voditeljica programa bila je Kornelija Fešiš, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Mirna Skokić na violini i Zvonimir Iveković na gitari.

Tekst: Turistička zajednica grada Belišća
Foto: Tin Lacković