ODRŽANA VEČER MAKEDONSKE KULTURE U BELIŠĆU

Jučer, 17. rujna 2016. godine, u Belišću je u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen” održana Večer makedonske kulture.

Večer je započela otvorenjem izložbe pod nazivom “Ciklusi” makedonsko-hrvatskog slikara Krunislava Stojanovskog. Program se održao u Kazališnoj kavani Belišće, a vodila ga je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer. Na otvorenju izložbe obratio se i sam autor te predstavio svoj rad, a izložbu je nakon prigodnog obraćanja otvorio gradonačelnik Belišća Dinko Burić. Ove vrijedne i zanimljive slike bit će izložene u Kazališnoj kavani u Belišću sljedećih desetak dana. Program su glazbenim brojevima upotpunili prvak opere HNK iz Osijeka Slobodan Cvetičanin uz klavirsku pratnju profesorice Jagode Treneske Cvetičanin. Važno je istaknuti da je otvorenju prisustovala i delegacija iz Općine Radoviš iz Republike Makedonije na čelu s gradonačelnikom Saškom Nikolovim. Podsjetimo, Grad Belišće i Općina Radoviš jučer su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Belišća potpisali Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa.

Nakon otvorenja izložbe, cjelovečernji koncert u dvorani Centra za kulturu održao je Folklorni ansambl Aco Karamanov iz Radoviša. Izvanredni plesači predstavili su makedonski folklor što je publika u dvorani dočekala s velikim oduševljenjem i pohvalama.