Održana trodnevna manifestacija „Bocanjevci alaj ste milina“

Protekloga vikenda u Etno selu Bocanjevci održana je trodnevna manifestacija „Bocanjevci alaj ste milina“.

U petak, 16. lipnja, održana je čobanijada na kojoj je sudjelovao 31 natjecatelj. Ocjenjivačka komisija u sastavu Damir Vučetić, Saša Piškorjanac  i Davor Vuksanić ocijenila je kako je najbolji čobanac pripremio Velimir Babić iz Zelčina, Siniša Turk iz Marjančaca osvojio je drugo mjesto, a Petar Galinović iz Valpova trećem mjesto.

Da nitko ne ostane gladan pobrinuo se Branimir Čolaković koji je kuhao čobanac za sve posjetitelje koji se nisu natjecali, a za vrhunsko raspoloženje pobrinuli su se članovi TS Panonia koji su sve prisutne zabavljali do kasnih noćnih sati.

Drugog dana manifestacije, 17. lipnja, održao se festival ženskih vokalnih skupina pod nazivom „Kad zapjevam ja i moja druga“. Posjetitelji su imali priliku uživati u vrhunskim izvedbama ženskih vokalnih sastava na festivalu, a među njima su bili i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i župnik vlč. Zvonko Mrak.

Prema odluci stručnog žirija kojega su činili Marijana Matijević, Vesna Svalina i Želimir Sušić titulu najboljeg sastava ponijele su članice ŽVS Stridonne iz Štrigove. Drugo mjesto pripalo je klapi Kolapjanke iz Siska, dok su treće mjesto osvojile djevojke iz ansambla Pučpuljike iz Čakovca.

U kategoriji najbolje izvedena tradicijska pjesma pobjedu su također osvojile članice Stridonne iz Štrigove sa pjesmom Međimurje malo, dok su nagradu publike osvojile Kolapjanke iz Siska.

U revijalnom dijelu imali smo prilike uživati u pjesmama Klape Certissa iz Đakova te domaćih djevojaka, članica  ŽVS Bocanjevčanke.

Za vrhunsku atmosferu nakon nastupa pobrinuli su se članovi TS Šokci.

U nedjelju, 18. lipnja, zadnjeg dana manifestacije, već po tradiciji održana je međunarodna smotra folklora na kojoj su nastupili mlađa skupina KUD-a “Šokadija” Bocanjevci, HKUD “Valpovo 1905” Valpovo, KUD “Šokadija” Ladimirevci, HKUD “Sv. Marko” Vionica, KUD “Josip Šošić” Tenja, MPD “Bocanjevački pajdaši” Bocanjevci, KUD “Šokadija” Bocanjevci, KUD “Koškani” Koška.

Smotri su prisustvovali zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko.

Bogatstvo narodnih nošnji i tradicijskih plesova i pjesama nikoga od mnogobrojne publike nije ostavila ravnodušnim. Za pravu zabavu do dugo u noć pobrinuli su se članovi TS Fijaker.