Održana tradicionalna “Fišijada”

U subotu 8. kolovoza 2015. godine, održana je tradicionalna “Fišijada”, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na Trgu Ante Starčevića u Belišću u sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“.

“Fišijada” u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća je počela u 17 sati sa prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća, gospođe Janje Čeliković.

Na Fišijadi je sudjelovalo preko 40 majstora fiš-paprikaša koji su pokazali svoje umijeće u kuhanju tog svima poznatog jela, a pobjednik ovogodišnje Fišijade u Belišću ide na državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša koje se održava su Osijeku.

Nagrade i priznanja najuspješnijima je uručila zamjenica gradonačelnika grada Belišća, Ljerka Vučković, koja je zahvalila svim natjecateljima na sudjelovanju i izrazila veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Arpad Šipec, Josip Delač i Dragan Deak nije imao ni malo laki zadatak, odabrati najbolji fiš – paprikaš.
Prvo mjesto osvojio je DARKO KOVAČEVIĆ, drugoplasirani je SLAĐAN NOVOSEL, a treće mjesto je zauzeo DENI ŽIVKOVIĆ.

Ove godine su organizatori osigurali i posebnu nagradu “Majstor dravskog kotlića”. Ovu titulu je osvojila majstorica dravskog fiša, gospođa JASNA REPČEK.

Bogatu gastronomsku ponudu upotpunili su izlagači gospodarskog sajma, a sve prisutne natjecatelje i goste zabavljali su Pjevačka skupina “Pajdaši” iz Bocanjevaca te Tamburaški sastav „Ravnica”.