ODRŽANA TRADICIONALNA „FIŠIJADA“

Manifestacija “Mali grad-veliki ljetni doživljaj 2022.” završila je u petak, 26. kolovoza, uz Fišijadu, tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Kao i protekle godine, natjecanje se odvijalo na prostoru belišćanskog bazena gdje se okupilo 34 majstora kotlića s područja Belišća i prigradskih naselja.
Fišijadu je službeno otvorio predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko, koji je svim natjecateljima poželio sreću, a najboljem od njih da dostojno predstavlja svoj grad na Prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša koje će se održati 3. rujna u Belom Manastiru.
Na čelu stručne komisije bio je Aron Keteš, dok su ostali članovi ocjenjivačkog suda bili Laslo Šipec i Kristijan Thomajer. Prema njihovom mišljenju najbolji fiš paprikaš u Belišću skuhala je Katica Kovač, drugoplasirana je bila Ivona Šestanj, a na trećem mjestu bio je fiš kojeg je skuhao Dragan Jukić. Priznanja, pehare i prigodne nagrade uručili su predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen.

Za dobro raspoloženje majstora kotlića i njihovih gostiju bio je zadužen Tamburaški sastav „Panonia“, dok nas je kroz program vodila Renata Piškorjanac.