ODRŽANA TRADICIONALNA „ČIKLIJADA“

U sklopu manifestacije “Mali grad, veliki ljetni doživljaj”, 21. srpnja 2018. godine s početkom u 10:00 sati na staroj Dravi u Belišću, održana je manifestacija „Čiklijada“, tradicionalno natjecanje u veslanju u ribičkim čamcima – čiklovima.

Organizator je bila Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizator Udruga športskih ribolovaca Belišće.

U ribarskim čamcima – čiklovima natjecali su se Ivan Brenc, Slavko Fatušić, Tomislav Koški, Vladimir Vicić, Stjepan Lang, Željko Golić, Josip Rakmić, Josip Dvoržak, Antun Žigić, Božidar Koričić, Ivan Vrbanac i Željko Švajhofer.

Pobjednik ovogodišnje „Čiklijade“ je Željko Švajhofer, drugoplasirani je Josip Dvoržak, dok je treće mjesto zauzeo Tomislav Koški. Sudac “Čiklijade” bio je Mato Jerkić.

Svi natjecatelji su dobili majice i zahvalnice, koje im je uručila stručna suradnica u uredu Turističke zajednice grada Belišća, Mirjana Klen. Najbolje plasiranim natjecateljima pehare i priznanja uručio je predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar koji se ujedno i zahvalio svima natjecateljima na sudjelovanju te čestitao najbolje plasiranima.

Nakon natjecanja organizatori su za sve nazočne u Ribičkom domu osigurali zajednički ručak.