Održana osma Slaninijada u Bistrincima

U subotu, 13. siječnja 2017. godine, na odmorištu “Drava” u Bistrincima održana je osma Slaninijada, natjecanje u pečenju slanine na ražnju, a u organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i Udruge športskih ribolovaca Bistrinci.

Već treću godinu ova gastronomsko-turistička manifestacija ima i međunarodni karakter pa su tako među 50 natjecateljskih ekipa bili i sudionici iz Slovenije i Mađarske.

Ocjenjivačku su komisiju činili zamjenik predsjednika Lovačkog društva “Vepar” Belišće Ivica Anić, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza Vladimir Sever i Vladimir Vazdar, urednik Prvog informativnog portala Valpovština.info. Članovi komisije ocjenjivali su okus, izgled, pikantnost i kvalitetu natjecateljskih uzoraka.

Ocjenjivačka je komisija odlučila kako je slaninu najbolje ispekao Josip Vučetić osvojivši prvo mjesto. Drugo je mjesto osvojio Željko Turalija, a treće njegova kćer Katarina. Nagrade je u ime organizatora uručio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji se zahvalio svim sudionicima i organizatorima, čestitao na uspješnoj organizaciji i najavio sljedeću, devetu Slaninijadu.

Natjecanje je privukao velik broj posjetitelja, a uz zamjenika gradonačelnika Domagoja Varžića, natjecanju je prisustvovao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Foto: Tin Lacković