ODRŽANA NAJVEĆA ČOBANIJADA U HRVATSKOJ

Cobanijada Belisce

 U petak, 01. kolovoza 2014. godine, održana je najveća Čobanijada u Hrvatskoj u srcu Belišća na trgu Ante Starčevića u sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“. Čobanijada je počela u 16:00 sati sa prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća, gospođe Janje Čeliković.

 Na Čobanijadi sudjelovalo je čak 83 natjecateljske ekipe koje su ove godine pokazale svoje umijeće u kuhanju ove poznate slavonske gastronomske delicije. Na kraju, težak teret pao je na suce koji su morali odlučiti između, kako su i sami rekli, vrhunskih čobanaca, te je 5 najboljih osvojilo lijepe i prigodne nagrade koje su sponzorirali Limarija Šimić, Bizovačke toplice, Limarija Sebastijan, Plejada d.o.o. i Market Žužić.

 Prvo mjesto osvojio je Slađan Novosel iz Seoskog turizma „Nosovel“, drugoplasirani je Željko Knežević – Salaš „Kutica“ Valpovo, treće mjesto je osvojio Perica Borić iz Belišća, na četvrtom mjestu je bio KUD „Ante Evetović Miroljub“ Veliškovci, Gat, Tiborjanci, a peto mjesto je osvojilo Lovačko društvo „Vepar“ Belišće.

 Čobanijadu je posjetilo preko 1000 posjetitelja koji su uživali u čobancu i plesali do kasno u noć uz tamburaški sastav „Pleter“.

Cobanijada Belisce2