ODRŽANA MANIFESTACIJA USKRS U BELIŠĆU

U petak i subotu, dana 7. i 8. travnja 2023. godine održana je manifestacija Uskrs u Belišću. Organizatori manifestacije su grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori Centar za kulturu Sigmund Romberg, Matica umirovljenika grada Belišća, Likovna udruga “Bel-Art” Belišće i Društvo “Naša djeca” Belišće.

Uskrsni sajam koji je održan u petak i subotu privukao je brojne posjetitelje koji su obišli izlagače i pronašli ponešto za sebe među bogatom ponudom prigodnih uskrsnih i autohtonih proizvoda.

Program u subotu, 8. travnja 2023. godine bio je prvenstveno namijenjen našim najmlađim sugrađanima. U 10 sati je započela uskrsna likovna radionica gdje su članovi Udruge “Bel-Art” i Društvo “Naša djeca” Belišće sa djecom oslikavali pisanice. U 10:30 sati stigli su Moto zečevi Moto kluba “2 grada” Valpovo-Belišće koji su na radost mnoštva okupljene djece prigodno darivali uskrsnim paketićima koje je osigurao organizator. Nakon silnog veselja što je stiglo toliko Moto zečeva, još veća radost i oduševljenje najmlađih bilo je otkrivanje tradicionalnog Gnijezda sa 1000 pisanica. U gnijezdu se nalazilo dvadeset označenih pisanica, a oni najsretniji koji su ih pronašli, prigodno su darivani uskrsnim paketima.