ODRŽANA MANIFESTACIJA “GASTRO FEST” U ETNO SELU BOCANJEVCI

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća, u organizaciji grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, u subotu, 6. svibnja 2023. godine održana je 7. po redu manifestacija “Gastro fest” u Etno selu Bocanjevci. Manifestacija je okupila je mnoštvo kuhara, izlagača, predstavnika udruga  i gospodarskih subjekata.

Manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uz prigodne riječi dobrodošlice, a nakon toga je uslijedio nastup Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća.

Osim kuhara iz Slavonije i Baranje i ove godine su održali prezentaciju predstavnici grada Biograda na moru koji su se predstavili gastro specijalitetom tunom na gradele. Posebno iznenađenje priredile su nam naše sugrađanke iz Ukrajine koje su pripremile ukrajinske specijalitete, a ove godine su nam se pridružili i dragi nam gosti iz Vionice, Bosna i Hercegovina.

Gastro fest je i ove godine bio natjecateljskog karaktera te je komisija u kojoj su bili zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, direktorica Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca Melia Vidaković i predsjednik Udruge „Kotličari“ Belišće, gospodin Josip Vučetić, odlučila kako je najukusnije jelo skuhala ekipa Policijske postaje Belišće, drugo mjesto je pripalo Društvu energetičara Belišće, a treće ekipi “Hladno pivo”. Ocjenjivao se i najuređeniji stol, a najbolje ocjene dobla je Udruga miholjačkih kuhara u kotliću “Kupusari”, drugo mjesto osvojila je Muška pjevačka družina “Bocanjevački pajdaši”, a treće OPG “Jovanovac Marica”. Ove godine su dodijeljena priznanja za sudjelovanje i posebnu prezentaciju OPG-u Mihaljević, Dominiku Andrakoviću, Udruzi umirovljenika policije branitelja Valpovštine, Matici umirovljenika grada Belišća i Udruzi Sv. Vinka Paulskog, Konferencija sv. Josipa Radnika Belišće.

Tijekom dana sve sudionike Gastro festa i posjetitelje zabavljao je tamburaški sastav “Čuvari noći”, a program je vodila Monika Đogaš. Na usluzi su svim zainteresiranima bili i članovi Konjogojske udruge Valpovštine koji su posjetiteljima omogućili jahanje na konjima.

U poslijepodnevnim satima održan je nastup pjevačkih skupina: MPS „Veseli Šokci“ iz Slavonskog Broda, MPS KUD-a „Mijat Stojanović“ iz Babine Grede,  HKUD „Sveti Marko“ iz Vionice, Zbor Matice umirovljenika grada Belišća te ŽVS „Bocanjevčanke“ i MPD „Bocanjevački pajdaši“ iz Bocanjevaca.