ODRŽANA ”FIŠIJADA” U BELIŠĆU

U sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“, kao jedna od završnih događaja, održana je tradicionalna “Fišijada”, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na Trgu Ante Starčevića u Belišću.

“Fišijada” u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća započela je prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković, a manifestaciju je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Na Fišijadi je sudjelovalo 45 majstora fiš-paprikaša koji su pokazali svoje umijeće u kuhanju tog svima poznatog jela, a pobjednik ovogodišnje Fišijade bit će predstavnik grada Belišća na državnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša koje se održava u Osijeku.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Josip Vučetić, Zdravko Blažević i Marin Skelac nije imao nimalo lak zadatak, odabrati najbolji fiš – paprikaš. Prvo mjesto osvojio je Slađan Novosel, drugoplasirani je Saša Vinogradac, a treće mjesto zauzeo je Darko Kovačević. Nagrade i priznanja najuspješnijima uručio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te zahvalio svim natjecateljima na sudjelovanju i izrazio veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije.

Osim samih natjecatelja, nagradu je dobio i jedan sudac. Naime, Josip Vučetić dobio je Plaketu Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća za čak 100 suđenja na gastronatjecanjima.

Bogatu ponudu upotpunili su izlagači gospodarskog sajma, a sve prisutne natjecatelje i goste zabavljao je Tamburaški sastav “Kočije” iz Narda. Voditelj programa bio je Denis Šimić.

Tekst: Mirjana Klen, TZ grada Belišća
Fotografije: Tin Lacković, Vladimir Vazdar