ODRŽANA FIŠIJADA 2014. U BELIŠĆU

FIŠ1

U petak, 22. kolovoza 2014. godine, održano je natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na Trgu Ante Starčevića u sklopu manifestacije „Mali grad – veliki ljetni doživljaj“.

Fišijada u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća je počela u 17 sati sa prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća, gospođe Janje Čeliković.

Na Fišijadi je sudjelovalo preko 40 majstora fiš-paprikaša koji su pokazali svoje umijeće u kuhanju tog svima poznatog jela, a pobjednik ovogodišnje Fišijade u Belišću ide na državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša koje se održava su Osijeku.

Nagrade i priznanja najuspješnijima je uručio gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić te zahvalio svim natjecateljima na sudjelovanju i izrazio veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije. Prvo mjesto osvojio je Denis Lang ARIOS, drugoplasirani je Josip Vučetić, a treće mjesto je pripalo Ivanu Nađ ispred Udruge računovođa financijskih djelatnika Valpovštine.

Sve prisutne natjecatelje i goste zabavljao je tamburaški sastav „Kočije“ iz Narda te kulturno-umjetničko društvo „Napredak“ iz Podravskih Podgajaca.