ODRŽANA ČOBANIJADA U VELIŠKOVCIMA

U subotu, 22. srpnja 2017. godine, u Veliškovcima je održana šesta po redu Čobanijada u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci, a sve uz potporu Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća.

Na natjecanju je sudjelovalo 39 natjecatelja, a među kojima je bilo i natjecatelja iz susjedne Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Stručni žiri ovogodišnje Čobanijade činili su: Josip Vučetić iz Bistrinaca, Siniša Ristić iz Osijeka, Boris Lordan iz Josipovca te Melija Vidaković iz Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca.

Stručni žiri ocijenio je kako je najbolji čobanac skuhao Damir Toša iz Osijeka, drugo mjesto osvojio je Zdravko Svrtan iz Veliškovaca, a treće ekipa Udičarskog doma iz Josipovca. Četvrto je mjesto osvojio Leon Gerhard iz Ladimirevaca dok je peto mjesto podijelilo čak šest ekipa, i to: ekipa Nogometnog kluba “Slavonac” iz Tenje, Udruge “Kotličari” iz Belišća, Lovačkog društva “Vepar”, Kulturno-umjetničkog društva “Kolo” iz Narda te Dragan Jukić i Tihana Majdenić.

Čobanijadi su prisustvovali zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, koji su, uz tajnika Kulturno-umjetničkog društva “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci Sinišu Majdenića, dodijelili nagrade pobjednicima.

Nakon dodjele nagrada, uslijedila je zabava uz Tamburaški sastav “Čuvari noći”.

Danas, u Veliškovcima se održava i četvrta Smotra folklora, a na kojoj će nastupiti KUD „Ante Evetović Miroljub“ Veliškovci, Gat i Tiborjanci, KUD Jasen iz Šaptinovaca, KUD “Slavonska vila” iz Marijanaca
KUD “Zdenac” iz Zdenaca te KUD “Kešinci” iz Kešinaca.

Početak je smotre u 18:30 sati, a nakon toga uslijedit će koncert Tamburaškog sastava “Fijakeri”.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji